מצרכים:
- 250 גרם טחון מן הצומח של טבעול
- 4-5 פטריות קצוצות קטן
- 4 תפ"א בינוני גדול
- 1 בצל גדול קצוץ
- שמן לטיגון הבצל
- תבלינים (כמון, בהרט, 'על האש' , כורכום, תבלין שוארמה, פפריקה, אבקת שום, שבבי בצל, ראס אל חנות, פפריקה מעושנת)
- 2 עגבניות מרוסקת
- 2 חצילים חתוכים לפרוסות ארוכות בעובי ס"מ עם שמן ומלח
- 2 כפות שמן זית
- רוטב לבן: כוס קרם קוקוס עם 2 כפות שמרי בירה ו- 2 של קורנפלור מעט מלח+ פלפל לבן+ אבקת שום+ מוסקט (נחמם את זה עד להסמכה ונחכה להכנת המנה)
אופן ההכנה:
-מבשלים את תפ"א שלמים במים 10 דק מרתיחה.
-אופים בתנור את רצועות החציל בחום גבוה להזהבה כאשר לפני מברישים שמנ'ז ומלח מעל
-מטגנים את הבצל להזהבה עם שמן רגיל, מוסיפים את הפטריות לעוד כ-7 דק , לאחר מכן מוסיפים את הטחון והתבלינים בערך רבע כפית מכל תבלין מכל סוג חוץ מהמלח (אותו נשאיר לסוף לתיקון טעמים), לאחר אידוי קל נוסיף את העגבניות המגורדות ו 2-3 כפות שמן זית, מבשלים כ-5 דקות ולבסוף מוסיפים מלח ומתקנים טעמים לפי הצורך.
הכנת המנה:
-נחמם את התנור ל-180 מעלות
-מניחים בתחתית תבנית פיירקס תפו"א חתוך או מעוך גס מעל קצת רוטב לבן
-מעל נניח רצועות חציל
-מעל נניח את ה'בשר' שלנו ונדחוס מעט
-מעל עוד שכבות של חציל
-מעל הכל נשפוך את הרוטב הלבן שלנו
נניח נייר אפייה מעל המוסקה ונכניס לתנור לחצי שעה.
להגיש לאחר קירור, בתיאבון